Even voorstellen

Hallo, ik ben Arie de Ruiter, de man achter Safe Ride. Ik heb in 1979 het motorvirus gekregen van een vriend in Vlaardingen, mijn geboortestad. Toen waren 8 lessen en 2e keer slagen voor het A-rijbewijs de start van mijn motorcarrière. Ik kocht bij Willy van Gent op de Bergweg te Rotterdam een nieuwe Honda CB400N en toen begon het echt.

Vervolgens heb ik eigenlijk alleen maar woon-werkverkeer gereden en één keer in een dolle bui op een Honda CB400 Four naar Milaan in de stromende regen met veel zadelpijn voor mijzelf en de passagier. Maar goed, je bent dan nog jong hé?

Meerdere keren een motor gerestaureerd en daarop gereden. In al die jaren meerdere motoren gereden onder andere 3x Honda Bol d’Or en 3x Honda Pan European ST1100. De Yamaha YZF1000R Thunderace was twee jaar lang een belevenis. Nu in 2009 kocht ik de tweede FJR1300, maar nu mét ABS. Heerlijke motor!

In 1997 kreeg ik de kans om motoragent te worden in Rijswijk. Toen heb ik zo veel geleerd! Daardoor kreeg ik in 2001 bij Safe Motors de kans om instructeur te worden voor mensen die een rijvaardigheidstraining cadeau kregen. Ik werd meteen verslaafd aan het lesgeven en ik heb voor Safe Motors vele trainingen mogen verzorgen.

Later door omstandigheden (bij Safe Motors) bij FreeBike terechtgekomen en ook daar trainingen van uiteenlopende aard gegeven. Weer leerde ik bij. Onder andere bergtrainingen en slipcursussen. Toen in 2006 het erop leek dat je dit werk alleen mocht doen met een instructiebewijs heb ik voor de zekerheid mijn diploma als rij-instructeur A gehaald. Sinds 2007 geef ik nu rijlessen en ook nog steeds trainingen. Sinds september 2010 zijn daar ook de bromfietspraktijklessen bijgekomen.

Mensen die een motorongeval hebben gehad en rijangst hadden heb ik sinds 2004 meerdere keren begeleid en steeds met goed resultaat. Door praten en trainen rijden deze mensen weer rond met een ...

Op deze website kun je zien wat ik voor je kan betekenen.
Graag tot ziens op de motor ...

Met sportieve groet,
Arie