Rij- of faalangst

Motorrijders maken relatief vaak een (bijna)ongeval mee. Hierbij is dan vaak een gevolg dat men niet meer rijdt of wel blijft rijden maar zonder het plezier van voorheen en men vertoont schrikachtig rijgedrag. Dit zijn heel normale menselijke reacties!

Faalangst c.q. rijangst is vervelend en kost altijd meer tijd dan normaal, maar door een goede begeleiding en met genoeg geduld voorkom je dat je juist meer angst voor motorrijden creëert. Zelfvertrouwen wordt gestimuleerd waardoor angst verminderd.

Herkent u dit bij uzelf, of iemand anders, dan kan uw instructeur uitkomst bieden door middel van gesprekken en trainingen gericht op het terugkrijgen van het motorplezier.

Bij aanvang is er eerst een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk hierbij dat het “klikt” met elkaar. Vervolgens wordt besproken wat er is gebeurd en wat de gevolgen zijn. Dan wordt een plan gemaakt wat we met elkaar willen bereiken. Vervolgens worden stap voor stap oefeningen en/of ritten gedaan waarbij de motorrijvaardigheid verbeterd wordt en op die manier het zelfvertrouwen terugkeert.

Met deze wijze van coachen op basis van respect, geduld en vakkennis van de instructeur zijn tot op heden steeds positieve resultaten bereikt.

Heeft u wel eens een (bijna)ongeval meegemaakt, of heeft u de motor al zolang niet meer aangeraakt dat u er angstig voor bent geworden, en wilt u graag het plezier weer terugwinnen? Neem dan gerust contact met mij op. Door in gesprek te gaan en te oefenen wordt het zelfvertrouwen weer hervonden en verschijnt er weer een " big smile" waardoor soms de helm niet meer past ...

Dit is maatwerk en duurt zolang als nodig is.